Von Hoff ia prima etapă din Turul Sibiului. Crista, cel mai bun sprinter

Ocazie pentru sprinteri să își etaleze calitățile, prima etapă din Turul Sibiului 2016 a avut un deznodământ conform celui prevăzut, Steele Von Hoff (One Pro Cycling) trecându-și în cont victoria după o luptă cu oamenii rapizi din pluton. Cei 193,5 kilometri ai etapei au văzut însă acțiune și din partea rutierilor români, Daniel Crista (Tușnad Cycling Team) luând tricoul albastru, rezervat celui mai bun sprinter, după ce a trecut primul prin toate cele trei sprinturi intermediare.

turul_sibiului_2016

Crista, Daniel Turek (Cycling Academy Team), Emil Dam Sorensen (Team Soigneur) şi Luis Mora (D’Amico Bottecchia) au format evadarea zilei, formată pe coborârea de pe cățărarea de la kilometrul 5, iar parcursul lor a părut promițător când cronometrul arăta aproape 8 minute avans față de pluton. Nippo-Vini Fantini a trecut însă la urmărire, pentru a pregăti sprintul lui Eduard Grosu, astfel că cu 20 de kilometri înainte de final, plutonul era compact și pregătit de sprint. Experiența lui Von Hoff, fost component al echipei Cannondale-Garmin, și-a spus cuvântul și australianul a câștigat etapa, în același timp deposedându-l și pe Andrei Nechita (România) de tricoul galben, pentru două secunde. Podiumul a fost completat de Davide Vigano (Androni Giocattoli-Sidermec) și de Filippo Fortin (GM Europa Ovini), în vreme ce Grosu a fost cel mai bine clasat român, pe locul al cincilea.

Rutierul celor de la Tușnad, Crista, a fost cel mai activ rutier român astăzi, luând toate cele trei sprinturi intermediare și tricoul albastru mulțumită punctelor obținute. „A fost o etapă foarte grea, destul de valonată, cu mult vânt. Ne-am descurcat destul de bine, eu am reuşit să câştig toate sprinturile, iar mâine (n.r. – vineri) voi purta tricoul albastru, al celui mai bun sprinter. Sper să câştig şi mâine câteva sprinturi şi să duc până la final acest tricou, mai ales că acesta a fost obiectivul principal în tur. Tactica mea pentru etapa de azi a fost să plec în evadare, eu sunt un om al evadărilor şi îmi doresc să fiu în evadare de cât mai multe ori”, a declarat acesta pentru ireporter.ro.

Rezultatele complete pot fi consultate pe site-ul oficial al Turului Sibiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *