Turul Sibiului: Cum privesc cicliştii români ediţia 2016

În această seară, caravana Turului Sibiului 2016 porneşte la drum în ediţia a şasea. Tradiţionalul prolog din Centrul Vechi deschide balul şi în acest an, iar suporterii români au speranţe că la finalul zilei vom avea parte de o frumoasă performanţă. Cicliştii români privesc cu încredere această ediţie a Turului Sibiului, unii dintre ei declarând chiar că au puterea de a se lupta pentru clasări pe podium. Vă prezentăm declaraţii ale celor mai importanţi ciclişti români prezenţi la Sibiu.

daniel crista

Daniel Crista (Tuşnad Cycling Team): “Turul Sibiului din acest an va fi unul foarte greu, concurează echipe foarte puternice, dar şi noi vom încerca să ne impunem. Ca echipă ne dorim o clasare pe podium, iar eu personal voi încerca să prind un podium în prima şi în ultima etapă, care se vor termina, probabil, la sprint”.


sibiu2015_grosu_galben2

Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini): “Probabil, în acest an Turul Sibiului va fi ceva mai uşor, deoarece organizatorii au eliminat etapa în căţărare de la Bâlea Lac. Ca obiectiv personal, eu voi încerca să iau tricoul galben în prima etapă şi să îl port cât mai multe zile. Contratimpul del a Bâlea Lac mi se potriveşte mai mult decât o etapă în căţărare, iar intensitatea cu care voi merge acolo depinde de rezultatul etapei de la Păltiniş. Noi, ca echipă, ne dorim să câştigăm Turul Sibiului cu unul dintre căţărătorii noştri”.


nechita_andrei_tusnad_2015

Andrei Nechita (Echipa naţională a României): “Este o cursă dificilă, ca în fiecare an. Etapele sunt lungi, grele, cu multă căţărare şi mulţi ciclişti valoroşi. Eu sper să obţin o clasare cât mai bună într-una dintre etapele cursei. Prologul este destul de scurt şi sper să obţin un rezultat notabil”.


tvetcov_androni

Serghei Ţvetcov (Androni Giocattoli): “Este o competiţie grea, iar contratimpul de la Bâlea Lac va schimba modul în care cicliştii vor fi departajaţi. Noi avem o echipă puternică, iar eu voi da totul pentru a avea o clasare mai bună faţă de cea de anul trecut (n.r. locul 3 în clasamentul general)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *