Turul Franței 2015: BMC, cea mai rapidă echipă, nu-i ia tricoul galben lui Froome

Unul din punctele de cotitură ale oricărei curse îl reprezintă contratimpul pe echipe, căci complexul exercițiu exploatează orice fisură din coeziunea rutierilor care fug în același tricou. Astăzi, în Turul Franței, s-a desfășurat singura probă de acest tip din ediția curentă, iar efectele sale asupra clasamentului general nu s-au lăsat așteptate. Dacă BMC a reușit o victorie strânsă astăzi, succesul americanilor nu a fost suficient pentru a-l detrona pe Chris Froome (Sky) de pe prima treaptă a clasamentului general, care a luat un avans considerabil încă de pe acum față de majoritatea adversarilor săi.

bmc

Primul reper important al zilei l-au stabilit oamenii de la Astana, cu Vincenzo Nibali la „cârmă”, însă notabilă astăzi a fost mai degrabă omogenitatea concurenților, ecarturile foarte mari lipsind din peisaj. Amenințarea pentru Astana a venit, după cum era de așteptat, odată cu intrarea pe asfalt a adversarilor redutabili – BMC, Sky, Movistar și Tinkoff-Saxo, care au încheiat întrecerea în această ordine. Sky a ratat victoria pentru aproape jumătate de secundă, dar a reușit prin prestația sa să mai distanțeze din rivalii lui Froome. Astfel, singurul care a recuperat ceva este Tejay Van Garderen (BMC), o secundă, fiind la 12 de britanic, pe când Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) stă la 1:03, Nairo Quintana (Movistar) la 1:59, iar Vincenzo Nibali la 2:22.

După ziua de pauză programată mâine, 13 iulie, Turul va continua cu periplul prin Pirinei, marți având loc prima etapă montană efectivă, dintre Tarbes și La Pierre-Saint-Martin, care se va încheia pe cățărare care poartă numele punctului terminus, o urcare de categorie specială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *