Mihaylov ajunge primul la Păltiniș. Țvetcov, Nechita pierd timp prețios

Considerată cea mai dificilă etapă a Turului Sibiului, cel de-a doilea stagiu al cursei, care a însumat 210 kilometri, i-a revenit lui Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice), după ce bulgarul și-a depășit colegii de evadare cu un avans confortabil de peste 3 minute. Podiumul a fost completat de Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli) şi de Derk Abel Beckeringh (ParkHotel), sosiți la 3 minute 45 de secunde, respectiv 3 minute 58 de secunde de câștigător.

myhailov_turul_sibiului

Deznodământul etapei a fost creionat încă din prima parte a cursei, când un grup de 13 rutieri, inclusiv Mihaylov, s-a desprind de pluton. Evadarea formată după 20 de kilometri de la start a conținut sportivi de la principalele echipe din cursă, astfel că trena grupului principal a fost neglijată, ceea ce a permis fugarilor să obțină un avans care s-a dovedit decisiv.

Astfel, grupul de fugă a ajuns la bazele urcării de la Păltiniș sigur de victorie, iar atacurile între colegii din frunte au început aproape imediat. Campionul Bulgariei Mihaylov care anul acesta a încheiat pe locul al 3-lea Baltyk – Karkonosze Tour din Polonia și pe locul al 4-lea Turul Serbiei, a lansat un atac care i-a adus în cele din urmă victoria și odată cu aceasta și șanse sporite pentru victoria generală.

Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli-Sidermec) a ajuns la peste 13 minute de câștigător, fiind cel mai bine clasat rutier român în etapă, dar rezultatul i-a suprimat orice ambiție în ceea ce privește clasamentul general. Daniel Crista (Tușnad Cycling Team) rămâne cel mai bun sprinter al cursei, însă ultima etapă va fi un test dificil pentru el în acest sens.

Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *