Ivan Basso, depistat cu cancer testicular

BassoCancerosul

Rutierul italian Ivan Basso, de la Tinkoff – Saxo, a fost diagnosticat cu cancer testicular. Vestea a fost anunțată de echipa sa într-o  conferință de presă, la Pau, în prima zi de pauză a Turului Franței 2015. Basso a explicat că acest diagnostic a fost stabilit în urma accidentării la testiculele suferite într-o căzătură din etapa a cincea. După ce a fost examinat, medicii echipei Tinkoff-Saxo au descoperit un nodul, care, ulterior, s-a dovedit a fi canceros. Rutierul italian a declarat că se va întoarce în Italia pentru investigații suplimentare.

Alberto Contador, liderul echipei în Turul Franţei, este alături de Basso, spunând că este o pierdere mare pentru echipă și că este convins că se vor reîntâlni la Paris, la finele competiţiei.

Ivan Basso nu este primul rutier diagnosticat cu cancer testicular. Lance Armstrong a fost depistat cu această maladie în 1996, iar după ce a învins boala a câştigat de şapte ori consecutiv Turul Franţei. Titlurile i-au fost retrase ulterior, după ce s-a dovedit că rutierul american s-a dopat în timpul acelor curse.

 

1 comment

Get RSS Feed
  1. Pingback: Ştiri pe scurt: 5 octombrie 2015 | VeloCafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *