Andre Greipel reuşeşte victoria în ultima etapă a Turului Franţei

Ediţia 103 a Turului Franţei s-a încheiat prin clasicul sprint de pe Champs-Elysees, la capătul a 113km parcurşi din Chantilly până la Paris. Dacă pentru majoritatea rutierilor ultima zi e mai mult o defilare în faţa suporterilor, pentru sprinteri şi echipele lor  a fost încă o scenă de luptă aprigă.

greipel

Andre Greipel (Lotto Soudal) a obţinut prima sa victorie pe ultimii metri ai acestui Tur, fiind mai rapid decât Peter Sagan (Tinkoff) şi Alexander Kristoff (Katusha). În urma acestui rezultat, neamţul a ajuns să fie victorios, cel puţin o dată, în fiecare din ultimele şase ediţii ale Turului.

froome3

O dată trecută linia de final, Chris Froome (Sky) a devenit câştigătorul Turului Franţei 2016, tricoul galben poposind pe umerii săi pentru a treia oară. Podiumul a fost completat de Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), cu o întârziere de 4’5″, şi de Nairo Quintana (Movistar), la 4’21″. Adam Yates (Orica-BikeExchange) s-a plasat pe a patra poziţie, la 4’42”, urmat fiind de Richie Porte (BMC), la 5’17″.

Pentru a cincea oară consecutiv, tricoul verde, al sprinterilor, a fost câştigat de Peter Sagan. Tot lui i s-a acordat şi titlul de cel mai combativ rutier din acest Tur al Franţei. Tricoul cu buline roşii, al căţărătorilor, a revenit lui Rafal Majka (Tinkoff), iar cel alb, al celui mai bun tânăr ciclist, lui Adam Yates. Echipa cea mai bună a fost desemnată Movistar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *